گونه عناب از گونه های بومی مناطق مختلف ایران است . میوه این گیاه در مناطق مختلف ایران به طور سنتی مصرف میشود. این میوه دارای خواص دارویی و خوراكی بسیار سودمندی است .حدود 30% وزن میوه را هسته های آن تشكیل می دهد .هسته این میوه به طور متوسط حاوی حدود 8/3 درصد روغن است . با توجه به دارا بودن خواص بسیار ارزشمند میوه عناب ، هدف از این تحقیق ارزشیابی ویژگی های فیزیكوشیمیایی هسته عناب موجود در منطقه استان اصفهان از نظر تركیب اسیدهای چرب و پایداری نسبت به اكسیداسیون و سنجش دیگر تركیبات موجود در روغن هسته و همچنین آنالیز شیمیایی خود هسته روغن كشی شده می باشد . مواد و روش ها : میوه عناب پس از چیده شدن به آزمایشگاه منتقل شده و روغن هسته های آسیاب شده به روش سوكسله استخراج گردید. تركیب اسیدهای چرب به روش كروماتوگرافی گازی و پایداری روغن حاصله توسط دستگاه رنسیمت تعیین گردید. ونیز مواد موجود در روغن هسته مانند فسفو لیپیدها ، اندیس یدی ،اندیس اسیدی ، اندیس پراكسید ، مواد غیر قابل صابونی شونده ، استرول ها ، توكوفرول ها و رنگ روغن هسته عناب ارزیابی شد. همچنین آنالیز شیمیایی شامل اندازه گیری مقدار خاكستر ، ماده خشك ، رطوبت ، روغن ، پروتئین و نیز فیبر خام بر روی بخش هسته روغن كشی شده انجام شد . نتیجه گیری : بررسی روغن هسته عناب توسط دستگاه كروماتو گرافی گازی نشان داد كه مقدار اسیدهای چرب اشباع آن از اسیدهای چرب غیر اشباع بالاتر می باشد. پس این روغن اشباعیت بالایی دارد. پایداری اكسیداتیو روغن نشان داد كه روغن هسته عناب دارای پایداری بالا یعنی38/2 ساعت در دمای 110 درجه سانتی گراد می باشد. این روغن از نظر كیفیت واكسیداسیون مانند روغن نارگیل است برای ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی هم مناسب است .روغن هسته عناب با توجه به دارا بودن اسیدهای چرب كوتاه زنجیره وپروفایل اسیدهای چرب آن كه دارای اشباعیت بالا است ، مقاومت بسیار بالایی دارد و ناراحتی های قلبی عروقی ایجاد نمی كند و میزا ن چربی بد را بالا نمی برد . پایداری اكسیداسیون روغن هسته عناب بالاست ، علت آن اشباعیت بالای روغن است یعنی اكسیداسیون خیلی كمی در روغن هسته عناب اتفاق افتاده است زیرا میزان فسفولیپید در روغن هسته عناب پایین است . پس می توان نتیجه گرفت با توجه به میزان متوسط توكوفرول ها یعنی 12/22 %غالب اجزا این روغن توكوفرول است كه زردی بیشتری به روغن می دهد پس رنگ روغن هسته عناب زرد است. این روغن برای سرخ كردن مناسب نمی باشد اما برای كیك پزی و شیرینی پزی بسیار مناسب می باشد زیرا روغن نقطه ذوب بالایی داردو حالت ماله ای به خمیر شیرینی می دهد. و در انتها با توجه به اینكه میوه عناب دارای خواص دارویی و خوراكی بسیار سودمندی می باشد می توان گوشت آنرا به صورت صنعتی به بازار عرضه كرد .
این مطالعه به منظور تعیین تركیبات آرومای پنیرهای UF ایرانی كه در دماهای متفاوت نگهداری شده بودند انجام شد. تركیبات آرومایی كه اندازهگیری شده بودند عبارت بودند از استالدئید، اتانول، دی استیل، و استوئین، این تركیبات در طی روزهای 5، 23 و 30 ام از دورهی رسیدن پنیر UF ایرانی بر اساس روش SPME-Mass Spectrophotometery اندازهگیری شدند. ارزیابی حسی همه تیمارها نیز بر اساس روش مقیاس رتبهای انجام شد، مقدار تركیبات آروما بر اساس میلی گرم به ازای كیلوگرم پنیر گزارش شد. تأثیر مقدار استالدئید همه تیمارها معنیدار (05/0P) و مقدار استالدئید تمام تیمارها در طی دوره رسیدن 30 روز، كاهش یافت. در ابتدای دوره رسیدن مقدار استالدئید پنیر نرسیده بیشتر از پنیر رسیده بود و نمونههایی كه در دمای °c20 نگهداری شده بودند مقدار استالدئید بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشتند اما مقدار استالدئید نمونههایی كه در دمای °c20 نگهداری شده بودند در طی دوره رسیدن كاهش یافت. مقدار اتانول همه تیمارها در طی دوره رسیدن افزایش یافت و با توجه به مقدار اتانول تأثیر هم تیمار و هم زمان معنیدار (05/0P) گزارش شد. هر چقدر زمان و دمای نگهداری افزایش یافت، غلظت اتانول هر نمونه نیز افزایش مییافت. به موازات اتانول دی استیل نیز در طی دوره رسیدن افزایش یافت و تأثیر تیمار و زمان با توجه به مقدار دی استیل معنیدار (05/0P) بود. مقدار استوئین همه تیمارها نیز در طی دوره رسیدن افزایش یافت و نمونههایی كه در دمای °c20 نگهداری شده بودند مقدار استوئین بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. تأثیر تیمار و زمان با توجه به مقدار استوئین همه نمونهها معنیدار (05/0P) گزارش شد. ارزیابی حسی نمونهها نشان داد كه تیمارهایی كه در دمای °c10 نگهداری شده بودند در مقایسه با سایر تیمارها دارای ویژگیهای كیفی بهتری بودند بنابر دلایل ذكر شده فوق نتیجهگیری شد كه تیمار نگهداری شده در دمای °c10 بهترین میباشد.
امروزه مدیریت زنجیره تامین هسته مرکزی سازماندهی در صنایع جهانی و به عنوان یكى از مبانى زیر ساختى پیادهسازى كسبوكار الكترونیك در دنیا مطرح است. از اینرو شناسایی و بررسی عواملی كه مانع تحقق اثربخشی مورد انتظار در زنجیره تامین می گرد، دارای اهمیت فراوان هستند. در این مطالعه ما به بررسی و مطالعه یک زنجیره تامین چندسطحی در حالتی که هرکدام از سطوح دارای سیستم کنترل موجودی متفاوتی با سطوح دیگر هستند پرداختیم. پژوهش از حیث هدف از نوع كاربردی و از حیث نحوه گردآوری اطلاعات، از نوع كتابخانهای و اسنادی است. در این مطالعه به علت استفاده از شبیه سازی كامپیوتری، جامعه آماری مورد مطالعه اعدادی است كه به عنوان تقاضای اولیه و با استفاده از فرمولهای ارائه شده بدست می آید. چون تمام جامعه آماری در تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار می گیرد، روش «سرشماری» به جای نمونه گیری مورد استفاده قرار می گیرد. روش تجزیه و تحلیل مورد استفاده در این تحقیق روش تحلیلی – توصیفی است كه برای تحلیل و ارائه نتایج بدست آمده از علم آمار و تركیب تكنیك اقتصاد سنجی و تكنیك سری زمانی استفاده میشود. نتایج آزمون فرضیات نشان داد که:
1-1- مقدمه
معمولاً در مسائل مکانیابی هدف حداقل کردن هزینه و یا حداکثر کردن کارایی خدمات است. به عنوان مثال، هدف مساله p-میانه مینیمم کردن متوسط مسافت خدمتدهی است؛ هدف مساله p-مرکز حداقل کردن، حداکثر مسافت خدمتدهی است. هدف مساله p-حداکثر-پوشش حداکثر کردن تعداد مشتریانی است که در یک فاصله مشخص خدمت دریافت میکنند.
بسیاری از مدلهای مکانیابی هدف برابری را دنبال میکنند. برای مثال در این مدلها به بررسی فاصلههای مساوی و عادلانه برای ارائه دهندگان خدمت، تقسیم عادلانه مسئولیت یا مشکلات تحمیلی و غیره پرداخته میشود. در زمینه مکانیابی خدمات، هدف، برابری و یکسانسازی فاصلههای بین نقاط تقاضا و خدمتی است که به آن نقاط خدمترسانی میکند.
اساساً موضوع مکانیابی فروشگاههای زنجیرهای خرده فروشی با هدف برابری در زمینههایی همچون کاهش هزینهها، سهولت دسترسی، توزیع برابر و ... مؤثر است.